Gıda Mühendisliği Hakkında
Gıda mühendisleri, “tarladan çatala” kadar tüm aşamalarda öncelikle sağlıklı, güvenli ve yüksek kalitede, değer katılmış gıdaların tasarımı, üretimi, güvenliği ve sürekliliğinin sağlanması konularında bilgi ve beceriye sahip mühendislerdir.
Gıda Mühendisliği Bölümü Hakkında
Gıda Mühendisliği Bölümünün görevi; Gıda mühendisliği konularında bilgi ve beceriyle donatılmış gıda mühendisleri yetiştirmektir. Bununla birlikte, bilimsel araştırmalar yapmak ve bilgi ve deneyimlerini gıda sanayi ve toplumun yararına sunmaktır.
Bu amaçlarla 2011 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2012-2013 akademik yılından itibaren öğrenci alımına başlamıştır.
Misyon
Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış, aydın ve dürüst öğrenciler yetiştirmek; hem yetiştirdiği gıda mühendisleriyle, hem de yapılan bilimsel araştırmalarla ülkemizde olduğu kadar, dünyadaki üniversitelerle de yarışacak akademik düzeyi yakalamak.
Vizyon
Öğrencilerine kazandırdığı akademik bilgi, teknik beceri ve araştırma alışkanlığı ile ülkemizde gıda mühendisliği alanında bilimsel çalışmaları evrensel düzeye çıkaracak ve Türk gıda endüstrisinin gelişmesini sağlayacak kadroları oluşturarak ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmak.