En az 3 karakter gereklidir.

Eğitim ve Araştırma Hizmetleri

  • Bologna Bilgi Sistemi
  • Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)
  • Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi (ALMS)
  • Akademik Bilgi Yönetim Sistemi (ABYS)
  • Kütüphane Katalog Tarama Sistemi
  • Öğretim Planları Sistemi
  • e-Staj Sistemi
  • Mezun Bilgi Sistemi
  • Mezun Bilgi Sistemi - Firma Girişi

İdari ve Destek Hizmetleri

  • E-posta ve İletişim Hizmetleri
  • Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)
  • İntranet Uygulamaları
    • Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Talep Formu
    • Etkinlik Düzenleme Talep Formu
    • Kitap Satış Merkezi Kitap Talep Formu
    • KİK Hizmet Talep Formu
    • Kütüphane Kitap Talep Formu
    • Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Talep Formu
  • Akıllı Kart Para Yükleme Sistemi
  • Öğrenci Toplulukları Sistemi
  • Halı Saha Rezervasyon Durumu
  • Telefon Rehberi
  • Bilgi Edinme Sistemi
  • Çözüm Hattı

ADIYAMANÜNİVERSİTESİ

ADIYAMANÜNİVERSİTESİ

Gıda Mühendisliği Bölümü

  • Radyo
  • Türkçe
    • Türkçe
  •  
  •  
  • Bölüm
    • Genel
      • Temel Bilgiler
      • Sayısal Veriler
      • Fakültemiz⇗
    • Hakkında
      • İmkanlar
      • Hizmetler
      • Mekanlar
    • Kişiler
      • Çalışanlar
      • Emektarlar
      • Mezunlar
  • İdari
    • Genel
      • İdari Bilgiler⇗
      • İdari Belgeler⇗
      • Fakütemiz⇗
    • Birimler
      • Bölüm Başkanlığı
      • Bölüm Sekreterliği
      • Ana Bilim Dalları
  • Araştırma
    • Çalışmalar
      • Projeler
      • Yayınlar
    • Kaynaklar
      • Kütüphane Katalog Tarama⇗
      • Kütüphane Veri Tabanları⇗
      • ADYÜ Yayınlar⇗
  • Çalışanlar
    • Tüm Çalışanlar
      • Akademik Çalışanlar
      • İdari Çalışanlar
      • Emektarlarımız
    • Prof. Dr.
      Şükrü KURT
      Dr. Öğr. Üyesi Miraç UÇKUN

      Dr. Öğr. Üyesi Leyla EREN KARAHANArş. Gör.
      Huriye Gözde CEYLAN
  • Güncel
    • Bölümden
      • Haberler
      • Duyurular
      • Etkinlikler
      • Faaliyetler
    • Güncel
      • Akademik Takvim
      • Ders Programı
      • 1. Ara Sınav Programı
      • Yarıyıl Sonu Sınav Programı
      • Bütünleme Sınav Programı
      • Tüm Belgeler
      • Laboratuvar Dersleri
    • Diğer
      • Öğretim Planları
      • Ders İçerikleri (2014 Müfredatı)
      • Ders İçerikleri (2020 Müfredatı)
      • Tanıtım Kitapçığı
      • Kalite Kayıtları ⇗
      • Mevzuat ⇗
  • İrtibat
    • Harita
    • İrtibat
      • İletişim
      • Ulaşım⇗
      • Sosyal Medya⇗
      • Kişi Rehberi ⇗
      • Bilgi Edinme⇗
      • Çözüm Hattı⇗
    • Adres

      • Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ)

      • Mühendislik Fakültesi Altınşehir Mahallesi Atatürk Bulvarı No:1 ADYÜ Merkez Yerleşkesi, 02040, Merkez/ADIYAMAN

      • Telefon: +90 (416) 223 3808

      • Fax: +90 (416) 223 3809
  • Kullanıcıya Özel
    • Aday Öğrenciler
      • ADYÜ Aday Öğrencileri ⇗
      • ADYÜ Tanıtım ⇗
      • Telefon Rehberi ⇗
      • İletişim⇗
      • Ulaşım⇗
    • Öğrenciler
      • Öğrenci Otomasyonu ⇗
      • Öğrenci E-posta ⇗
      • Akademik Takvim ⇗
      • Öğretim Programları ⇗
      • Öğrenci Toplulukları ⇗
      • Öğrenci İşleri Daire Bşk. ⇗
      • Dış İlişkiler Birimi (International Office) ⇗
      • AKTS Bilgi Paketi ⇗
    • Mezunlar
      • Mezunlar Portalı ⇗
      • Öğretim Programları ⇗
      • İletişim⇗
      • Ulaşım⇗
    • Çalışanlar
      • ADYÜ Kurumsal E-posta ⇗
      • ADYÜ EBYS ⇗
      • ADYÜ ABYS ⇗
      • Telefon Rehberi ⇗
      • Toplam Kalite Yönetimi ⇗
      • Personel Daire Başkanlığı ⇗
      • Merkezi Araştırma Lab. ⇗
      • ÖSYM-AÖF Temsilcilikleri ⇗
      • ADYÜ Yayınlar⇗
    • Ziyaretçiler
      • ADYÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ⇗
      • ADYÜ Turizm Uygulama Oteli ⇗
      • İletişim⇗
      • Ulaşım⇗
  • Ana Sayfa
  • Bölüm 2
  • Genel

Genel

  • Temel Bilgiler
  • Sayısal Veriler
  • Fakültemiz

Temel Bilgiler

08.02.2019

Gıda Mühendisliği Hakkında

Gıda mühendisleri, “tarladan çatala” kadar tüm aşamalarda öncelikle sağlıklı, güvenli ve yüksek kalitede, değer katılmış gıdaların tasarımı, üretimi, güvenliği ve sürekliliğinin sağlanması konularında bilgi ve beceriye sahip mühendislerdir.

Gıda Mühendisliği Bölümü Hakkında

Gıda Mühendisliği Bölümünün görevi; Gıda mühendisliği konularında bilgi ve beceriyle donatılmış gıda mühendisleri yetiştirmektir. Bununla birlikte, bilimsel araştırmalar yapmak ve bilgi ve deneyimlerini gıda sanayi ve toplumun yararına sunmaktır.

Bu amaçlarla 2011 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2012-2013 akademik yılından itibaren öğrenci alımına başlamıştır.

Misyon​

Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış, aydın ve dürüst öğrenciler yetiştirmek; hem yetiştirdiği gıda mühendisleriyle, hem de yapılan bilimsel araştırmalarla ülkemizde olduğu kadar, dünyadaki üniversitelerle de yarışacak akademik düzeyi yakalamak.

Vizyon

Öğrencilerine kazandırdığı akademik bilgi, teknik beceri ve araştırma alışkanlığı ile ülkemizde gıda mühendisliği alanında bilimsel çalışmaları evrensel düzeye çıkaracak ve Türk gıda endüstrisinin gelişmesini sağlayacak kadroları oluşturarak ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmak.

  • ADYÜ
    • Bir Bakışta ADYÜ
    • Kurumsal Kimlik
    • Üst Yönetim
    • Yöneticiler
    • Birimler
    • Hizmetler
    • Yayınlar
    • Belgeler
  • Birimler
    • Eğitim Birimleri
    • Araştırma Birimleri
    • İdari Birimler
    • Enstitüler
    • Fakülteler
    • Yüksekokullar
    • Meslek Yüksekokulları
    • Araştırma Merkezleri
  • Kısayollar
    • Akademik Takvim
    • Kalite Kayıtları
    • Mevzuat
    • Çevrimiçi Hizmetler
    • Yemek Menüsü
    • ADYÜ FM
    • ADYÜ Hastane
    • Adıyaman Tanıtım
  • İrtibat
    • İletişim Bilgileri
    • Ulaşım Bilgileri
    • Sosyal Medya
    • Birim Rehberi
    • Görevli Rehberi
    • Kişi Rehberi
    • Bilgi Edinme
    • Çözüm Hattı
©2006-2021 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ - Gizlilik Politikası